Vitaminos tésztával a Mintamenza programban
A Famíliatészta
Kft. idén ősztől a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát
hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek
számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. A hazai tésztapiacon
jelenleg az egyik legszélesebb portfolióval rendelkező szervezet a
közétkeztetésben a kezdetektől j
elen van és termékfejlesztései során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását. Ehhez legújabb termékeivel is szeretne hozzájárulni.
A Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7
millió forint volt, amelynek 60%-a a hazai, a fennmaradó
40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai eladásokból származott; 2014.
első félévi árbevétele 303 millió forint volt.
A cég honlapján és Facebook oldalán egyébként folyamatosan jelennek meg tésztás receptek, szóval érdemes követni őket! http://www.familiateszta.hu/receptek
Bővebben a hírről:
A Famíliatészta Kft. számára a fogyasztói
igényeknek való megfelelés a legfontosabb, ezért mindig e szemponthoz igazítva
fejleszti termékeit. Száraztésztáit 100%-ban magyar, ellenőrzött
alapanyagokkal, tésztaliszttel és friss tojással, mesterséges adalékanyagok és
tartósítószerek nélkül állítja elő. Idén ősztől a cég a Vitale termékcsaládba
tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű
valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal
dúsított tésztákat. Mindkét új terméket a Mintamenza program célkitűzése
és hitvallása inspirálta.
Ø A
gabonafélék az egészséges táplálkozás alapvető részét képezik, az úgynevezett
„táplálékpiramis” legnagyobb hányadát teszik ki. A Vitale Teljes kiőrlésű száraztészta tojás
nélkül, 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készül – ez utóbbi azt jelenti,
hogy a magbéllel együtt a maghéjat és a csírát is megőrlik, ezáltal
vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban rendkívül gazdag lisztet kapnak. A
gabona héjrészében található rostok magukba
szívják a nedvességet a gyomorban, ami
lassabban ürül ki, így az éhségérzet is sokkal később tér vissza, mint a
finomított gabonafélék esetében. A rostok vízmegkötő tulajdonsága ugyan magában
hordozza a jelentős folyadékpótlás szükségességét, de mellette elősegítik vagy
éppen helyreállítják a helyes bélműködést, illetve a bélflórát is egyensúlyban
tartják. Ezen túl a teljes kiőrlésű termékekben sokkal több E-vitamin,
B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium és foszfor található, mint a hagyományos
társaikban.
Ø
A Vitale
Kalciummal és D-vitaminnal dúsított száraztészta 4 tojás hozzáadásával
készül. Vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárul
az egészséges fogazat megőrzéséhez, az izmok megfelelő működéséhez, valamint
D3-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a kalcium felszívódását a bélből és
biztosítja a csontokba történő beépülését. Kisgyermekeknél 1 adag (5 dkg) kalciummal
és D-vitaminnal dúsított tészta elfogyasztása 150 mg kalcium és 0,75 μg (mikrogramm)
D3-vitamin bevitelét jelenti, amely a napi szükséglet közel 20%-át fedezi.
Felnőttek esetében 1 adag (10 dkg) tészta a napi szükséglet közel 30%-át
biztosítja.
A vállalat a közétkeztetésben a kezdetektől
jelen van, több mint egy éve a Mintamenza program tagja. A termékfejlesztések
során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten
fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását, amelyhez új
termékeivel is szeretne hozzájárulni.
„Kiegyensúlyozott
táplálkozás esetén a kalciumszükséglet 75%-át tej és tejtermékek fogyasztásával
fedezzük, 25%-át egyéb forrásból. Erre remek lehetőséget nyújt a Mintamenza
program ajánlásával kifejlesztett kalciummal és D-vitaminnal dúsított Família
tészta termékek megjelenése a kereskedelemben” – mondta Dr.
Maráczi Gabriella főorvos, a Mintamenza csapat tagja.
Az International Pasta Organisation (IPO, Nemzetközi
Tészta Szervezet) adatai alapján 2009-2012 között Magyarország a
tésztafogyasztás mennyiségét tekintve mindig az első 15, legtöbbet fogyasztó
ország között szerepelt. A legutóbbi IPO felmérés alapján (2012) egy magyar
ember átlagosan 7,5 kg száraztésztát fogyaszt el évente, ami az országos
fogyasztást tekintve közel 74 000 tonnát jelent. Hazánkban az elmúlt
években, ahogy a tésztafogyasztás nőtt, úgy a tésztafogyasztási szokások is nagymértékben
változtak. Régen inkább a fizikai munkát végző emberek körében volt népszerű a
tészta – főleg magas tápértéke miatt –, azonban ma már egyre többen próbálnak
tudatosan és egészségesen táplálkozni, amelyhez elérhetővé váltak a megfelelő
tápanyagtartalmú tészták.
A tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb
portfolióval az innovatív, magyar tulajdonú, mezőberényi vállalat rendelkezik.
A Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7 millió forint volt, amelynek
60%-a a hazai, a fennmaradó 40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai
eladásokból származott; 2014. első félévi árbevétele 303 millió forint volt.
Jövőre további fejlesztéseket terveznek, elsősorban a termékportfolió bővítése
területén.