2014. október 18., szombat

Sütőtök - még

A sütőtök nálunk kizárólag sült tököt jelentett gyerekkoromban. Nem is igen szerettem. Viszont felnőttként, mivel szeretném változatossá tenni az ételeinket, keresgélem, hogyan lehet felhasználni még. 
Először a répatortát is csak viccben szereplő kitalációnak gondoltam, szóval lássuk, milyen sütialapanyag lehet a tök.

Sütőtök a sütikbe? Miért ne? 

Sütőtökös muffin:

Elkészítés

  1. A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
  3. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
  4. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe igazságosan elosztjuk a tésztát. (kb. két evőkanálnyi jut mindegyikbe).
  5. 190 fokon, légkeverésen kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Költség: 400 Ft