Először a répatortát is csak viccben szereplő kitalációnak gondoltam, szóval lássuk, milyen sütialapanyag lehet a tök.
Sütőtök a sütikbe? Miért ne?
Sütőtökös muffin:
- 250 g sütőtök
- 2 db tojás
- 80 ml olívaolaj
- 150 g finomliszt
- 150 g barna cukor
- 1 kk fahéj (őrölt)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés
- A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
- Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
- Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
- A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe igazságosan elosztjuk a tésztát. (kb. két evőkanálnyi jut mindegyikbe).
- 190 fokon, légkeverésen kb. 18-20 perc alatt megsütjük.