2014. október 13., hétfő

A heti menükről általában

Egy heti menü megtervezésénél nagyon sok szempontot kell figyelembe venni: 
- mit szeret a család
- van-e ételallergia
- milyen évszak van, milyen gyümölcs- zöldségkínálat van éppen
- járunk-e piacra vagy rendeljük az alapanyagokat
- mennyi időnk van
- otthon dolgozunk-e vagy későn érünk csak haza

és még sorolhatnám...

A Konyhák Angyalaiként igyekszünk olyan heti menüket összeállítani, amelyben az ételek a normál ízlésnek megfelelnek, a hagyományos és a modernebb konyha receptjei is megtalálhatók. Főleg könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket szerepeltetünk, hiszen mi is dolgozunk, akár több állásban is, családunk van, gyerek, szóval az időnk kevés és szeretünk okosan gazdálkodni vele.
A mennyiségek két főre, 1-2 étkezésre vannak kiszámolva. Pontosan azért, mert nem feltétlenül kell minden nap főzni, van, hogy egy főzéssel 2-3 ételre is elő tudunk készülni. 
Főzzünk okosan, tervezetten, hiszen ezzel időt, pénzt, energiát takarítunk meg. Tehát mindenképp hasznos!!!