2014. július 26., szombat

"Főzni bárki tud!"

Egyik kedvenc rajzfilmem a Ratatouille című francia animációs film, ahol bár nem túl bizalomgerjesztő első hallásra, de egy patkány a legjobb séf. 
Mottója: Főzni bárki tud. 

Szerintem ez így van, de nem mindegy, van-e rá idő, van-e kinek, és milyen alapanyagokból. 
Az én legjobb kajáim a "nincs itthon semmi, mit főzzek?" helyzetekből szoktak adódni. Általában ha hagyma, tészta/rizs és valami húsféle akad otthon, az már fél siker. :)

Aki kevésbé érzi magát otthon a konyhában, de mégis olvassa ezt a bejegyzést, azt arra bátorítom, hagyja barangolni a fantáziáját, mert csak egy icipici képzelőerő kell ahhoz, hogy igazi angyallá válj a konyhában. Nem tündérré. Arra bárki képes. :)

A bejegyzéseinkben majd szeretnénk néhány alapanyagból többféle ételjavaslatot is adni, hiszen liszt, só, olaj, tojás hozzáadásával több ételt is készíthetünk. 
Szeretnénk majd alapcsomagokat is javasolni, hogy mit érdemes mindig tartani otthon, hiszen ezeket előkapva akár barátainkat, akár éhes férjünket és persze magunkat is jól tudjuk lakatni. Nem kell nagy flixflaxra gondolni. A főzés nem bonyolult, és csak egy pici hit kell hozzá. :)