Az idén 25 éves, a friss, olasz
típusú sajtok területén piacvezető Szarvasi Mozzarella Kft. májustól, laktózmentes
mozzarellát hoz forgalomba. A Szarvasi Mozzarella Laktózmentes (100g-os és
100g-os mini) változatainak bevezetésével a speciális étrendet igénylő vásárlók
kiszolgálása, és a cég piacrészesedésének további növelése a cél.
A legújabb termékfejlesztés oka: a növekvő igény a
laktózmentes termékek iránt
TUDTA-E,
HOGY
·
a tejcukor egy
diszacharid, amely glükózból és galaktózból épül fel. Ebben a formában nem tud
felszívódni, csak bontást követően;
·
a tejcukor bontása a
vékonybélben történik, a laktáz enzim által;
·
1 dl tehéntej 5 g
tejcukrot tartalmaz;
·
takarmányozással nem
befolyásolható a tehéntej laktóztartalma;
·
tejcukortól mentesnek
(laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely
tejcukortartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem
haladja meg;
·
a laktózmentes tejben elbontva
található meg az 5 g cukor (a cukorbetegeknél ezt be kell számítani);
·
tejcukrot nemcsak
élelmiszerek tartalmazhatnak, hanem étrend-kiegészítők, homeopátiás
készítmények és gyógyszerek is.
A laktózintoleranciával élőknek megoldást nyújt – a legjobb természetes kalciumforrást – a tejet és tejtermékeket tartalmazó laktózszegény étrend. Ennek betartását az egyre szélesebb választékban kapható laktózmentes tej és tejtermékek segítik, amelyhez most a Szarvasi Mozzarella az új, laktózmentes mozzarelláival csatlakozik.


