2016. május 26., csütörtök

Sajtos pizza - kenyérből (!)

A megmaradt kenyér felhasználására sok ötletet használtam már, bundáskenyér, melegszendvics, zsemlemorzsa készíthető belőle. 
Ám ha valami mást szeretnél, akkor itt egy gyors és tökéletes recept. Ha vendégeket vársz, és valami klasszal szeretnél előrukkolni, mindeképp próbáld ki ezt, el lesznek ájulva a meghívottak! 
De  ha csak egy "átlagos" vacsorát szeretnél kreálni, arra is tökéletes. :)

Hozzávalók:
10-12 szelet szikkadt kenyér
1 tojás
200 g tejszín
100 g reszelt sajt
2 dl tej
100 g kolbász
100 g sonka
300 g mozzarella
oregano, bazsalikom, só, bors

Elkészítés: A tepsit olajozzuk vagy zsírozzuk meg. Tegyük szorosan egymás mellé a kenyérszeleteket. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a tejszínt, tejet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük el. Öntsük rá a kenyérre. Tegyük a tetejére a karikára vágott kolbászt, a sonkát és a mozzarellát. A tetejére bátran tegyünk lilahagymást, szeletelt paradicsomot, akár olivabogyót is.
Szórjunk meg oregánóval, bazsalikommal. 
Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy jól átázzon a kenyér. 
Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 percig süssük.
TIPP:  A kenyerek közeit kenyér darabkákkal töltsük ki, hogy minél egyenletesebb legyen a felület.