2015. október 16., péntek

A Famíliatészta Kft. az Élelmezés Világnapján az adományozók között


A Famíliatészta Kft. a tavalyi évhez hasonlóan idén is több mint 300 kiló száraztésztával csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által indított X. Adománykonvojhoz. A konvoj Budapest belvárosán keresztülhaladva, több mint 30 tonna adományt és élelmiszer-felajánlást szállít a rászoruló magyar családoknak. A mezőberényi Famíliatészta Kft. elkötelezett híve a segítségnyújtásnak, a vállalat rendszeresen támogat egyesületeket, családsegítő szervezeteket és gyermekotthonokat is.

A szervezők minden év október 16-án, az Élelmezés Világnapján* indítják útnak a támogató élelmiszeripari és -kereskedelmi vállalatok kamionjaiból álló konvojt, amelyek az adományokat szállítják. A Famíliatészta idei támogatói csomagja teljes kiőrlésű és durum termékeket tartalmaz, ömlesztett és csomagolt formában.

„A mára rendszeressé és hagyománnyá vált támogatások mellett, a lehetőségeinkhez mérten szívesen csatlakozunk minden olyan kezdeményezéshez, amely az éhezés elleni küzdelem jegyében zajlik. Az Adománykonvoj is ilyen.” – mondta Kovács Lajos, a Famíliatészta Kft. ügyvezetője.


A MagyarBrands díjas tésztagyártó és forgalmazó vállalat több száz kilogramm tésztával segíti a rászorulókat az adventi időszakban, csomagot küld évente a nagyszalontai, Böjte Csaba atya által vezetett Szent Antal gyermekotthonba, valamint idén a kecskeméti Wojtyla Ház Nonprofit Kft.-t is támogatja.