2015. június 9., kedd

Cseh sörök ünnepe a Szabadság téren (2015)

Június 24-től július 5-ig sörben fürdik a Szabadság tér és mindenki, aki ellátogat a VIII. Cseh Sörfesztiválra. Idén új helyszínen állítják fel a sörcsapokat, és ha az idő is kedvez, tömeg várható.


Facebook event ITT! (részletekkel)

Különlegességeket is kóstolhattok majd, ezekkel nagyon ritkán találkozhattatok magyar rendezvényeken. Többek között a Purkmistr, a Kout na Šumavě, a Břevnov, a Kocour és a Svatý Norbert mini sörfőzdék sörei.
Természetesen az ismertebb márkák is képviseltetik magukat: Ferdinand, Hubertus, Zubr, Litovel, Opat, Svijany, Primátor, Pernštejn, Krušovice, Bernard, Březňák, Holba, Černá Hora, Ježek, Havlíčkův Brod, Chodovar, és még sok más.

Idén lesz “Magyar ház” is, ahol magyar kézműves söröket ihattok, egy “Nemzetközi ház” valamint, egy “Best of” házra keresztelt árusító hely. 

További programok: sörtotó, sörsprint és sörverseny.

Ami nekem annyira nem szimpi a programismertetőben: "Ahogy azt már nálunk megszokhattátok, idén sem a zenéé lesz a főszerep." - Pedig mennyire jó egy utcazenészt hallgatni a háttérben vagy egy kezdő zenekar pimplizését baráti iszogatás közben. Szóval ezért mínusz 1 pont a szervezőknek. :(

Dátum: 2015.06.24. - 07.05.
Helyszín: 1054. Budapest, Szabadság tér