A Tutti Sós-diós karamell fagylaltja aranyérmes lett
az Év Fagylaltja versenyen
Fotó: Landra.hu |
Az idén a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének
szervezésében, immár 17. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt. A
soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában tartott megmérettetésen, az ipari
besorolású versenyzők (alapanyaggyártók, -forgalmazók) közül a Tutti
Élelmiszeripari Kft. Sós-diós karamell fagylaltja nyerte el az aranyérmet a
szabadon választott fagylaltok kategóriájában.
„A Sós-diós karamell fagylaltunk fejlesztése során az összeegyeztethetetlennek tűnő ízeket sikerült olyan harmonikussá varázsolnunk, hogy a zsűrit is levettük a lábáról.” – mondta Prohászka Ottó, a Tutti Kft. ügyvezető igazgatója.
A Tutti Kft. fagylaltporait tekintve a tradicionális értékrendet
képviseli – 5 féle csokoládé, 18 tejfagylalt, 27 gyümölcsfagylalt és 6
diabetikus jellegű fagylaltport gyárt és forgalmaz országszerte –, azonban az
Év Fagylaltja versenyekre mindig valamilyen különlegességgel készülnek, és számtalanszor
díjazottak is voltak már:
2002 Aranyérem - Krémvanília
2004 Aranyérem - Diabetikus vanília
2004 Aranyérem - Eper
2006 Aranyérem - Cappuccino
2008 Ezüstérem - Puncs
2009 Ezüstérem - Grillázs
2010 Bronzérem - Csányi sárgadinnye
2010 Közönségdíj - Csányi sárgadinnye
2014 Bronzérem - Túró
Az Év Fagylaltja versenyen az idén a sárgabarack volt a kötelező íz,
emellett egy szabadon választott fagylalttal indulhattak a résztvevők. 41
csapat nevezett 2-2 fagylalttal, tehát több mint 80 alkotás közül választották
ki a díjazott műveket. Az év fagylaltjának minden esetben egy mestercukrász
vagy cukrászat fagylaltját hirdeti ki a zsűri – idén Mányoki Krisztián pátyi
cukrász Opera Royal fantázianevű alkotása nyert. A szakmai zsűri elnöke Csuta
Zsolt csákvári mestercukrász volt, a társadalmi zsűri tagjai pedig Ákos
énekes-előadóművész, Cseh László úszó, Lehoczki Ferenc, a város polgármestere,
Frittmann István borász és Liptai Klaudia televíziós személyiség.