2015. július 16., csütörtök

TUTTI kávékrémes rolád

Kávékrémes rolád
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek cukor
4 púpozott ek liszt
1 kk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor (ha sötét színű tésztát szeretnénk készíteni, kevesebb liszttel, több kakaóporral készítsük).

A krémhez:
5 dkg vanília vagy karamell ízű pudingpor
7 dkg cukor
2 tasak TUTTI jegeskávé italpor (sütemények, krémek ízesítéséhez is kiváló)
5 dl tej
10 dkg vaj

Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd apránként a lisztet.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki a tészta, mert akkor nem tudjuk feltekerni! A kész piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd hideg, nedves konyharuhával lassan feltekerjük, nehogy összetörjön a tészta.
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és az italporral, majd apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyos, belekeverjük a 10 dkg vajat. Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk, megkenjük a krémmel és visszatekerjük.
Hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.

Fotó: Vízi Orsolya | Recept: Életszépítők