Hozzávalók:
5 tojás
5 ek cukor
4 púpozott ek liszt
1 kk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor (ha sötét
színű tésztát szeretnénk készíteni, kevesebb liszttel, több kakaóporral
készítsük).
A krémhez:
5 dkg vanília vagy karamell ízű
pudingpor
7 dkg cukor
2 tasak TUTTI jegeskávé italpor
(sütemények, krémek ízesítéséhez is kiváló)
5 dl tej
10 dkg vaj
Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki
sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
A piskótához a tojássárgáját a cukorral
fehéredésig keverjük. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A
fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd
apránként a lisztet.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 15
percig sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki a tészta, mert akkor nem tudjuk
feltekerni! A kész piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd hideg,
nedves konyharuhával lassan feltekerjük, nehogy összetörjön a tészta.
A krémhez a pudingport elkeverjük a
cukorral és az italporral, majd apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön,
folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyos, belekeverjük a 10 dkg vajat.
Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk, megkenjük a krémmel és visszatekerjük.
Hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.
Fotó: Vízi Orsolya |
Recept: Életszépítők