A húskészítmények dietetikai megítélése több más
tényező mellett a zsírtartalmuk szerint történik, rendszeres fogyasztásra
elsősorban a soványabb sonkafélék (pl. pulykamell sonka) ajánlottak. A sonkák népszerűsége
az elmúlt évtizedben megnövekedett, kifejezetten keresett és kedvelt termékek
itthon is, és nem csak a fogyókúrázók, a rendszeres testedzést végzők, tudatos
táplálkozók kedvencei közé tartoznak. A Sága Foods Zrt. ezeket vette figyelembe,
amikor bővítette kínálatát a prémium kategóriás Royal sonkacsalád piacra
dobásával. Az új családba tartozik a pulykamell húsból készült Selyemsonka, és
a két igazi ínyenc csirkemell sonka kapros és paprikás fűszerbevonatban. A Royal
sonkák laktóz- és gluténmentesek, igen alacsony – 1-2%-os – zsírtartalmúak, nem
tartalmaznak hozzáadott szóját és ízfokozókat, hústartalmuk magas, 80-85%-os,
ami jóval meghaladja az Élelmiszerkönyvi előírásokat.
„Az
elmúlt 15 évben mind a táplálkozástudomány, mind az élelmiszeripar sokat
változott, fejlődött, és ezzel párhuzamosan a fogyasztói társadalom is
formálódott. A legszembetűnőbb talán a tudatos vásárlók számának növekedése,
másik oldalon pedig a fogyasztók érdekeit védő, és az élelmiszerbiztonságra
mindjobban törekvő új, élelmiszerekkel kapcsolatos jogszabályok megjelenése. A
Sága Foods, követve a nemzetközi és hazai trendeket döntött a prémium
kategóriás Royal sonka család fejlesztése és piaci bevezetése mellett.” – mondta Szalayné Szilvágyi Erzsébet kereskedelmi
vezető.
Forrás: sajtóközlemény