2015. augusztus 26., szerda

Rekord mennyiségű jegeskávét ittunk az idei nyáron

A 2015-ben nemzetközi díjat nyert TUTTI Jegeskávé italpor már az idei első nyolc hónapban* közel 10 000 csomaggal többet értékesített, mint a tavalyi év során összesen (és közel 1,5-szeresét a 2011-es mennyiségnek). Csak az idén eddig összesen 580 000 poharat töltöttek meg a tejjel elkészíthető frissítővel. Ez jelenleg 16%-kal magasabb a tavalyi éves értékesítésnél és várhatóan eléri a 20%-os növekedést az év végére. A jegeskávé italpor webshop-on keresztül történő eladása is jelentősen, hatszorosára nőtt az előző évhez viszonyítva.

A TUTTI fagylaltpor eladás az idén nyár végéig* 457 tonna volt, ami már most 7%-kal túlszárnyalta a 2014-es évi teljes forgalmat – és ha kedvező az időjárás, ez az emelkedés szeptember végére elérheti akár a 9-10%-ot is. Idén eddig 25 620 000 (5 dkg-os) gombóchoz elegendő TUTTI fagylaltpor fogyott, hiszen az ország legtöbb cukrászdájában kapható fagylaltok alapanyagául ez szolgál. Az elmúlt közel 30 évben a trendeket a meglepően konzervatív ízlés jellemzik: a top 5 tejes (vanília, csokoládé, puncs, tejszín, kókusz) és gyümölcsös (citrom, eper, málna, alma, sárgabarack) ízek iránti keresletben nincs változás. Évente különleges ízek jönnek-mennek, extrém újítások születnek, a 3 éve megjelent TUTTI kékszőlő ízesítés azonban kivételt képez, mert előkelő pozícióját továbbra is tartja.

A hazai élelmiszeripar egyik meghatározó vállalatának alapító-ügyvezetője, Prohászka Ottó a mai sajtótalálkozón elmondta: „a különleges táplálkozási igények kielégítését tűztük ki egyik legfontosabb célunknak, vagyis fokozott figyelmet szánunk a csökkentett energiatartalmú, a glutén- és laktózmentes termékekre, valamint a funkcionális élelmiszerekre, amelyekre a világon egyre nagyobb igény keletkezik.” Az elsősorban poralapú élelmiszereket gyártó és forgalmazó magyar családi vállalkozás jövőbeli terveiről a cégvezető elmondta: folytatják a több lábon állás stratégiáját, továbbra is széles termékportfolióval terveznek, bővítik értékesítési csatornáikat és még nagyobb hangsúlyt helyeznek az exportpiacok megerősítésére.
A Tutti Kft. 2015-re 4 milliárd forint árbevétellel tervez.
Forrás: B&D ComMedia www.commedia.hu


* 2015. január 1. és augusztus 20. között mért adatok alapján.