2015. május 26., kedd

Háromcsillagos lett a Tutti Jegeskávéja

Háromcsillagos lett a Tutti Jegeskávéja
– a „Superior Taste Award 2015” legkiválóbb minősítésével 
A brüsszeli székhelyű „The International Taste & Quality Institute” (iTQi) nemzetközi szakzsűrije háromcsillagos díjjal jutalmazta a Tutti Élelmiszeripari Kft. instant Jegeskávé Italporát. A márciusban rendezett „Superior Taste Award 2015” íz-megméretésen a Tutti terméke ezzel a legkiemelkedőbb eredményt érte el. A Jegeskávé a látvány, az íz, az állag és az illat kategóriákban elért pontok összesítését követően a független bírálók 90 százalékánál a kimagasló termékek kategóriájában is a legkiválóbb minősítést kapta.

Az idei The International Taste & Quality Institute (Nemzetközi Íz és Minőség Intézet, iTQi) által rendezett „Superior Taste Award 2015” íz-megméretésen 1 185 terméket díjaztak, amelyek között 8 magyarországi nyertes volt. A nemzetközi szakzsűri három csillaggal jutalmazta a TUTTI Jegeskávé italporát: a termék a legkiválóbb minősítést érte el a látvány, az íz, az állag és az illat kategóriákban kapott pontok összesítését követően.

„Cégünk már több hazai díjjal is büszkélkedhet, azonban ezzel az elismeréssel olyan nemzetközi vizekre eveztünk, ahol a kimagasló, nemzetközi, szakmai zsűri ítélkezett felettünk. És remekül szerepeltünk!” – mondta Prohászka Otto, a Tutti Kft. ügyvezető igazgatója. Majd hozzátette: „büszkék vagyunk rá, hogy Jegeskávé italporunk a kellemes, lágy kávé és valódi vanília ízével, valamint illatával nyerte el a független bírálók legkimagaslóbb minősítését”.

Az iTQi – Európa egyetlen pártatlan szakmai testülete – által 2005 óta szervezett megméretésen minden terméket a saját kategóriájában jutalmaznak a bírák, szigorú érzékszervi vizsgálat során, egyéni vak kóstolás és laboratóriumi minőségvizsgálatok alapján. A zsűri 17 különböző nemzetiségű – az európai szakma élvonalába tartozó –, nemzetközi tekintélyű, köztük Michelin csillagos séfekből, bor- és italszakértőkből, sommelier-kből áll. A „Superior Taste Award díj” odaítélése során a kóstolók nem az éttermi előírásokat követik, hanem szubjektíven értékelik a termékeket. Az étel- és italszakértő ítészek a nevezett termékeket három kategóriába sorolják: az 1 arany csillag esetében 70-80% közötti értékeléssel jó, a 2 arany csillagnál 80-90% közötti értékeléssel figyelemre méltó, a 3 arany csillagnál pedig több mint 90%-os az értékelés, és kivételes az íz minősítése.

A díj hivatalos átadójára június 4-én, Brüsszelben kerül sor.

Forrás: B&D ComMedia sajtóközlemény 2015.05.26.