–
a „Superior Taste Award 2015” legkiválóbb minősítésével
A brüsszeli
székhelyű „The International Taste & Quality Institute” (iTQi) nemzetközi
szakzsűrije háromcsillagos díjjal jutalmazta a Tutti Élelmiszeripari Kft. instant
Jegeskávé Italporát. A márciusban rendezett „Superior Taste Award 2015”
íz-megméretésen a Tutti terméke ezzel a legkiemelkedőbb eredményt érte el. A
Jegeskávé a látvány, az íz, az állag és az illat kategóriákban elért pontok
összesítését követően a független bírálók 90 százalékánál a kimagasló termékek
kategóriájában is a legkiválóbb minősítést kapta.
Az idei The
International Taste & Quality Institute (Nemzetközi Íz és Minőség Intézet,
iTQi) által rendezett „Superior Taste Award 2015” íz-megméretésen 1 185 terméket díjaztak, amelyek között 8
magyarországi nyertes volt. A nemzetközi szakzsűri három csillaggal jutalmazta
a TUTTI Jegeskávé italporát: a termék a legkiválóbb minősítést érte el a látvány, az íz, az állag és az illat
kategóriákban kapott pontok összesítését követően.
„Cégünk már több hazai díjjal is
büszkélkedhet, azonban ezzel az elismeréssel olyan nemzetközi vizekre eveztünk,
ahol a kimagasló, nemzetközi, szakmai zsűri ítélkezett felettünk. És remekül
szerepeltünk!” – mondta
Prohászka Otto, a Tutti Kft. ügyvezető igazgatója. Majd hozzátette: „büszkék vagyunk rá, hogy Jegeskávé
italporunk a kellemes, lágy kávé és valódi vanília ízével, valamint illatával nyerte
el a független bírálók legkimagaslóbb minősítését”.
Az iTQi – Európa egyetlen pártatlan
szakmai testülete – által 2005 óta szervezett megméretésen minden terméket a
saját kategóriájában jutalmaznak a bírák, szigorú érzékszervi vizsgálat során,
egyéni vak kóstolás és laboratóriumi minőségvizsgálatok alapján. A zsűri 17
különböző nemzetiségű – az európai szakma élvonalába tartozó –, nemzetközi
tekintélyű, köztük Michelin csillagos séfekből, bor- és italszakértőkből,
sommelier-kből áll. A „Superior Taste Award díj” odaítélése során a kóstolók
nem az éttermi előírásokat követik, hanem szubjektíven értékelik a termékeket.
Az étel- és italszakértő ítészek a nevezett termékeket három kategóriába
sorolják: az 1 arany csillag esetében 70-80% közötti értékeléssel jó, a 2 arany
csillagnál 80-90% közötti értékeléssel figyelemre méltó, a 3 arany csillagnál
pedig több mint 90%-os az értékelés, és kivételes az íz minősítése.
A díj
hivatalos átadójára június 4-én, Brüsszelben kerül sor.
Forrás: B&D ComMedia sajtóközlemény 2015.05.26.