2015. április 1., szerda

Újdonságok a Famíliatésztától!

Ha te is azok közé tartozol, akik szívesen választanak egy finom tésztaételt, de a súlyuk miatt nem tehetik annyiszor, ahányszor ezt szeretnék, jó hírem van: a mezőberényi Famíliatészta Kft. most csak nekünk fejlesztette ki az új termékét: a Sporttésztát!

A mezőberényi vállalat Vitale termékcsaládja áprilisban két új fejlesztésű, a piacon ugyancsak egyedülálló taggal bővül: az 50%-kal és a 80%-kal szénhidrátcsökkentett Sporttésztákkal. Ezzel a fejlesztéssel a Famíliatészta – követve az eddig is rá jellemző merész újító szerepét – új kategóriát teremt a hazai száraztésztapiacon.

A Sporttésztákat – egy neves élelmezéskutató professzorral együttműködve – azoknak a fogyasztóknak fejlesztette a vállalkozás, akik szeretnék (pl. a sportolók), vagy akiknek szükséges a táplálkozásuk során odafigyelni a szénhidrátmennyiségre, a rostanyag bevitelt növelni kívánják és az étrendjükben a fehérjék kiemelt fontossággal bírnak. Míg az 50%-kal szénhidrátcsökkentett Sporttészta fele mennyiségű szénhidrátot tartalmaz és 4 tojás felhasználásával készül, addig a tojás nélküli, Sporttészta Extránál 80%-os a szénhidrátcsökkentés (a cég saját termékeinek szénhidrát adataihoz képest). 
A „Sporttészta” név azt sugallja, hogy a táplálkozás és a mozgás nélkülözhetetlen az egészséges életvitel megteremtéséhez. Rendszeres mozgással sokat teszünk az egészségünk megőrzéséért, a Sporttészta fogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a mentális jólét és vitalitás megteremtéséhez.

A Sporttészták további élettani hatásai:
·        segítik a sportos életvitel és a fogyókúra hatékonyságát,
·        csökkentett szénhidráttartalmuknak köszönhetően elősegítik az ideális testsúly elérését,
·        a bennük lévő fehérjék, mint testünk építőelemei, elengedhetetlenek a növekedéshez és a károsodott sejtek regenerációjához,
·        megnövelt rosttartalmuk hosszabb ideig fenntartják a jóllakottság érzést, lassítják a szénhidrát felszívódást és biztosítják az egészséges és rendszeres bélműködést,
·        fogyasztásuk során teljes élvezeti értéket nyújtanak.

„A természetes alapanyagok, ízek és vitaminforrások szerepe egyre inkább felértékelődik az egészséges táplálkozás hívei körében. A magyar gasztronómiai kultúra ápolása mellett termékfejlesztéseink elsődleges célja a lakosság egészségi állapotának javítása és a tudatos táplálkozás újabb és újabb alternatíváinak megteremtése” – tette hozzá Kovács Lajos.


A Sporttészták április közepétől, 250 gr-os kiszerelésben, szélesmetélt, orsó és penne változatban lesznek kaphatók a boltokban. Az 50%-kal szénhidrátcsökkentett Sporttészta ajánlott fogyasztói ára 649 forint, a 80%-kal szénhidrátcsökkentett Sporttészta Extra fogyasztói ára 899 forint lesz.

A Famíliatészta Kft. kínálata
Emmellett ez a kis vidéki cég Vitale termékcsaládja nyerte „Az Év Terméke Díj 2015” elismerést az Egészségbarát Tészta kategóriában. Az innovatív termékek megméretésén a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal dúsított 4 tojásos tészták kiválóan megfeleltek az előírt releváns kritériumoknak, és a GfK Hungária által végzett közvélemény-kutatás során megkérdezett fogyasztók válaszai alapján a Vitale termékcsaládnak ítélték a díjat. A kutatásban résztvevők három kritérium alapján szavaztak: innováció, attraktivitás és elégedettség. A megkérdezettek 84%-a értékelte innovatívnak a termékcsaládot és a kipróbálók 94%-a volt elégedett vele. A GfK Hungária kutatásából az is kiderült, hogy a Vitale termékcsalád előnye elsősorban az attraktivitásnak és innovativitásnak volt köszönhető; a termékek megítélése a fiatalabb korosztály és a nők körében volt a legjobb.

Gratulálunk a Famíliatészta Kft-nek és köszönjük, hogy a termékeivel időről-időre leveszi lábáról a tésztakedvelőket! :)